Van 21 januari tot en met 1 februari 2015 vindt het International Film Festival Rotterdam (IFFR) plaats. Zoals ieder jaar organiseert LUX na dit festival Best of the Fest, dit jaar op zondag 8 februari. Hierin vertonen we een selectie van de beste, meest spraakmakende films van het IFFR van 2015. Maar we komen al eerder in de festivalsfeer met drie speciale vertoningen: IFFR Preview op 14 januari en IFFR Live op 24 en 27 januari.

Nieuwsgierig naar wat er tijdens het IFFR 2015 te zien is? LUX licht een tipje van de sluier op tijdens de IFFR Preview van woensdag 14 januari, waar de film Girlhood getoond wordt. Als de 16-jarige Marieme van school wordt gestuurd, ontmoet ze een paar vrijgevochten meiden. Ze sluit zich bij hen aan en doet al snel mee aan rebelse feestjes in hotelkamers, winkeldiefstal en vechtpartijen. Deze film maakt de breekbaarheid maar ook de veerkracht van een kansarme tiener in een voorstad van Parijs op indringende wijze duidelijk.

Daarnaast vindt op zaterdag 24 januari en dinsdag 27 januari IFFR Live plaats. Hierbij kijken en luisteren we live naar de inleiding en het nagesprek met de filmmakers dat op dat moment in Rotterdam gegeven wordt. Het publiek kan via Twitter rechtstreeks vragen aan hen stellen. Lekker vanuit de filmzaal in LUX genieten van het festival in Rotterdam! Zaterdag 24 januari vertonen we de film Atlantic, waarin maar al te duidelijk wordt dat het nastreven van dromen niet altijd even makkelijk is. In de film volgen we de jonge Marokkaanse visser Fettah, die droomt van een leven ver weg van de onontkoombare gevangenis, zijn kleine vissersdorpje. Dinsdag 27 januari wordt de film Speed Walking getoond, een komisch Deens coming-of-age drama. De veertienjarige Martin is talentvol snelwandelaar en staat met gierende hormonen op de rand van de puberteit, wanneer plots zijn moeder komt te overlijden.

De films die tijdens Best of the Fest gedraaid worden:

Big Eyes (Tim Burton) Phoenix (Christian Petzold) Timbuktu (Abderrahmane Sissako)

Zondag 8 februari vindt Best of the Fest plaats. De films worden vanaf 11.00 uur vertoond. Passe-partout (5 films) is te koop tot en met zondag 1 februari voor € 35,00. LUX Vrienden betalen € 30,00. Losse verkoop start vanaf 2 februari, kaarten worden voor regulier tarief verkocht. Meer informatie vindt je op www.lux-nijmegen.nl/bof.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.