Nijmegen – In het politiedistrict Gelderland-Zuid zijn tijdens de jaarwisseling 21 mensen aangehouden voor uiteenlopende strafbare feiten. De mobiele eenheid is drie keer op pad gestuurd om in te grijpen bij onrustige en dreigende situaties in Culemborg en Nijmegen.

In Nijmegen was sprake van dreigende situaties op de Symfoniestraat en de Willem Heitzstraat. Op de Willem Heitstraat was sprake van een forse brand die dreigde over te slaan naar een nabijgelegen pand en brandweermensen die werden bekogeld. Op de Symfoniestraat was het gedurende de avond onrustig, is een blokkade gemaakt en is zwaar vuurwerk richting politiemensen gegooid. In Nijmegen was in beide gevallen de komst van de mobiele eenheid al voldoende om de rust te doen wederkeren en zijn bij deze situaties geen aanhoudingen verricht.

In Millingen a/d Rijn raakten twee mensen gewond toen een vuurwerkbom ontplofte aan de Ruijsdaalstraat. Zij zijn per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Hun toestand is stabiel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.