Ook dit jaar brengt Holland Dance de succesformule Talent On The Move weer op de planken. Een zorgvuldig geselecteerde groep danstalenten, van kunsthogeschool Codarts Rotterdam, toert van 4 februari tot en met 7 maart langs veertien theaters in het land. Het programma toont niet alleen de veelzijdigheid van deze jonge dansers, maar is tegelijkertijd een betoverende collage van choreografische stijlen. Op 14 februari is de voorstelling te zien in LUX in Nijmegen.

Gerenommeerde en jonge, veelbelovende choreografen Tijdens de tournee laten de dansers niet alleen hun kunnen zien in repertoire van gerenommeerde choreografen, maar dansen zij ook nieuwe werken van jonge, veelbelovende choreografen.

Het gaat om werken van Jiří Kylián, Stephen Shropshire, Konstantin Keykhel, Marina Mascarell, Felix Landerer, Jan Martens en een stuk van Armancio Gonzalez & Jone Martin, geïnspireerd op werk van William Forsythe. Holland Dance en Codarts voelen zich in het bijzonder vereerd dat ze het werk Stonehenge van Jiří Kylián mogen brengen aan een groot publiek. Jiří Kylián leidde bij Codarts een lectoraat (2010-2013) dat een reeks thema’s onderzocht die gerelateerd zijn aan dans en choreografie. Stonehenge is gemaakt tijdens dit lectoraat met en voor dansstudenten van Codarts.

Inner_Solitude_TMS-141 fotocredit Jan Hordijk

Voorbereiding op internationale stages
De jonge dansers zijn allen derdejaarsstudenten bij Codarts. Met de Talent On The Move Tour worden ze klaargestoomd voor hun afstudeerstages bij grote dansgezelschappen in binnen- en buitenland.

Codarts Rotterdam
De danswereld vraagt om gedreven, nieuwsgierige en hooggekwalificeerde dansers en dansmakers. Om kunstenaars die hun artistieke persoonlijkheid willen verwezenlijken. Codarts wil die dansers opleiden. Bij Codarts werken de talenten samen met een team van geroemde docenten en choreografen. Dansers doen tijdens hun studie al veel podiumervaring op, zowel binnen Codarts als (ver) daarbuiten. Daarbij profiteren zij van Codarts’ uitstekende connecties met het internationale werkveld. Aan het einde van de studie hebben de dansers een zeer hoog technisch niveau bereikt. Ze kunnen samenwerken, zijn proactief, communicatief en hebben een sterke inbreng bij het creatieproces.

Holland Dance Dans voor iedereen!
Al bijna 30 jaar ontsluit Holland Dance de passie en kracht van dans vanuit de overtuiging dat dans mensen met elkaar verbindt. In Den Haag, nationaal en internationaal. Holland Dance programmeert gedurende het hele jaar vooraanstaande nationale en internationale dansproducties, eigen voorstellingen en grootschalige publieksmanifestaties. Tweejaarlijks hoogtepunt is het Holland Dance Festival, waarvan in 2016 de 15e editie plaatsvindt. Ook als onderdeel van onderwijs of in de vrije tijd kunnen mensen de kracht, betekenis en veelzijdigheid van dans ervaren. Hiertoe organiseert Holland Dance educatieve activiteiten, projecten, workshops en op-maat-gemaakte lesprogramma’s voor mensen van alle leeftijden en alle achtergronden.

Talent On The Move
14 februari 2015
LUX Mariënburg 38-39, Nijmegen
Tickets online: www.lux-nijmegen.nl
Kassa LUX Mariënburg 0900 5894636