Het Kerkplein in Beuningen vormde woensdagmiddag 3 december het decor voor een heuse pitstraat. Wethouder Piet de Klein controleerde samen met het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Oost Nederland of de verlichting van fietsers in orde was in het kader van de fietslichtcampagne ‘Ik wil je zien’.

Fietsers bij wie goede verlichting ontbrak, kregen eenmalig gratis kwalitatieve fietslampjes op hun fiets gemonteerd. Uiteraard werd het goede gedrag van de fietsers ook beloond; bij werkende fietsverlichting kregen de fietsers een lichtgevende sleutelhanger in de vorm van een duimpje. Op 13 februari 2015 wordt de actie herhaald.

Nieuwe fietslichtcampagne ‘Ik wil je zien’
De campagne van het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Oost Nederland is eind oktober gestart met de slogan ‘Ik wil je zien’. Doelstelling van deze campagne is bevorderen dat fietsers, met name jongeren tussen de 13 en 24 jaar, beschikken over goed werkende fietsverlichting en reflectie en deze ook écht gebruiken in het donker en bij omstandigheden met beperkt zicht. Twintig procent van de fietsslachtoffers in Nederland is het gevolg van ongevallen in het donker. Vooral jongeren in de leeftijdscategorie van 12 tot 25 jaar zijn daarbij slachtoffer. Hoewel bijna alle jongeren zich bewust zijn van het belang van goed werkende fietsverlichting, rijdt de helft van hen nog steeds zonder licht in het donker. Jeugdige fietsers beseffen vaak pas hoe slecht ze zonder fietsverlichting te zien zijn, als ze 17, 18 jaar zijn, autorijlessen nemen en zélf achter het stuur van een auto zitten. Vaak schrikken ze dan écht van het (te) laat opmerken van fietsers zonder licht in het verkeer.

Over het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Oost Nederland
Het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Oost Nederland is een onafhankelijk samenwerkingsverband van overheden en organisaties die actief betrokken zijn bij het bevorderen en vergroten van de verkeersveiligheid in Oost Nederland. Zij valt onder de regie van de provincie Gelderland en Overijssel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.