De gemeente Nijmegen werkt de komende periode op verschillende plekken aan de weg in de stad. Hierbij een overzicht van de opvallendste werkzaamheden.

De Oversteek, 6 december
Op zaterdagochtend 6 december van 7.00-11.30 worden op De Oversteek de goten en de afvoerputten gereinigd. Het verkeer zal enige hinder ondervinden van een rijdende afzetting.

Waalbrug, nacht van 9 op 10 december
Op de Waalbrug worden in de avond en nacht van 9 op 10 december van 20.00 – 06.00 uur asfaltreparaties uitgevoerd. Het vrachtverkeer stadinwaarts wordt omgeleid via De Oversteek. Het overige verkeer zal enige hinder ondervinden van de werkzaamheden.

Weurtseweg gedeeltelijke afsluiting vanaf 10 december tot juni 2015
Rond 10 december wordt een deel van de Weurtseweg afgesloten. Het gaat om het stuk tussen de Waterstraat en de Winselingseweg. Dit in verband met nieuwbouw in Koningsdaal-zuid (voorheen het Brugkwartier). De verwachting is dat de Weurtseweg rond 1 juni 2015 weer helemaal open gaat voor het verkeer. Het verkeer van en naar de (Verlengde) Energieweg (s 100) wordt omgeleid via de Industrieweg, Marialaan, Tunnelweg en Kronenburgersingel. Het Honigcomplex en andere bedrijven aan de Waalbandijk blijven bereikbaar via de Waalbandijk. Fietsers richting stad kunnen van het fietspad langs de Weurtseweg gebruik blijven maken. Fietsers stad uit worden omgeleid via de Kanaalstraat en Waterstraat. Daarnaast is het (snel)fietspad langs de Waalbandijk beschikbaar.

Berg en Dalseweg
Op het kruispunt van de Berg en Dalseweg met de Broerweg is een hardnekkige storing aan de verkeerslichten. Op maandag 8 december wordt een tijdelijke installatie geplaatst. Dit tijdelijke verkeerslicht werkt niet op grond van de hoeveelheid passerend verkeer, maar draait een ‘vast rondje’. Het nieuwe verkeerslicht wordt eind januari geplaatst.

Nadere informatie
www.waalfrontnijmegen.nl 
www.slimopweg.info
www.nijmegen.nl/naarnijmegen
Actualiteiten verkeer: via @naarnijmegen op Twitter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.