NIjmegen – Agenten hebben zaterdagnacht enkele aanhoudingen verricht in het stadscentrum. Hierin twee beschrijvingen.

Aanleiding onduidelijk

Een 28-jarige Nijmegenaar is vannacht aangehouden voor mishandeling van een stadsgenoot. Een 30-jarige man raakte daarbij aan zijn hoofd gewond. De verdachte bevond zich rond 04.30 uur op de Grotestraat en sloeg voor zover bekend, een andere man met een bierflesje op diens hoofd. Meerdere getuigen daarvan meldden zich bij de agenten die deze stapavond wekelijks surveilleren in het centrum. De verdachte is daarop aangehouden en ingesloten voor de nacht. Vandaag wordt hij verhoord door de recherche.
Het slachtoffer deed aangifte van het geweld; daarbij zijn direct foto’s gemaakt van de verwonding als toevoeging voor het politiedossier.
(2014205885)

Clubliefde en drank

In dezelfde nacht rond 04.50 uur zouden op de Tunnelweg 3 jongens zijn lastig gevallen door een ander groepje, waarbij was geslagen. Een 21-jarige jongen uit Bilthoven liep daarbij letsel op aan zijn oog. Op verdenking van openlijke geweldpleging hebben politiemensen vervolgens een 22-jarige Nijmegenaar uit een ander groepje aangehouden. Dat groepje bevond zich in de directe omgeving en voldeed aan het signalement. Vanmorgen is hij door de recherche verhoord en weer in vrijheid gesteld. Drank, geldingsdrang en de liefde voor verschillende voetbalclubs, zou een aanleiding voor de onderlinge ruzie zijn geweest.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.