Het dak isoleren, zonnepanelen op de daken, vloerisolatie, isolerend glas. Ruim 2.750 Nijmeegse woningeigenaren besloten afgelopen drie jaar maatregelen uit te voeren die goed zijn voor het milieu en op termijn geld schelen in de eigen portemonnee. Dat is 8,4 % van particuliere woningeigenaren. Ook is het Loket Duurzaam Wonen bijna 2.000 keer benaderd voor advies en informatie. De gemeente en de provincie Gelderland stelden de subsidies beschikbaar voor de maatregelen. De subsidies zijn er ook nog in 2015, maar op is op.

De energieaanpak is een succes. Tot nu toe hebben ruim 1.600 particuliere woningeigenaren gebruik gemaakt van de gemeentelijke Premieregeling en is er 1,2 miljoen subsidie uitgekeerd . Zelf investeerden de ontvangers voor €8.045.000 in maatregelen. Ook van de provinciale isolatiesubsidie is goed gebruik gemaakt. Sinds 2010 hebben 1.150 particuliere woningeigenaren met hulp van de subsidie hun woning geïsoleerd.

Mensen krijgen in beide regelingen eenderde van de investeringskosten vergoed tot een maximum van €500,-. Als ze met een groep van zes of meer mensen aanvragen kan het voordeel oplopen tot €750,- De provinciale subsidie, die de gemeente uitvoert, is verlengd tot 31 december 2015. De subsidiepot bedraagt 120.000 euro. Voor de gemeentelijke premieregeling is in 2015 €470.000,- beschikbaar. Voor beide regelingen geldt op= op.

Behalve subsidie kunnen particuliere woningeigenaren tegen een aantrekkelijk rentepercentage geld lenen om de duurzame maatregelen te financieren. Dit jaar heeft de gemeente 30 aanvragen gekregen. Sinds de start in 2009 hebben 134 particuliere woningeigenaren van deze lening gebruik gemaakt.

Voor meer informatie en contact met het Loket Duurzaam Wonen, het energieplein Nijmegen (gezamenlijk aanvragen) en andere financieringsconstructies: www.nijmegen.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.