Radboud Universiteit Nijmegen heeft snellaadstations voor smartphones Na scholieren van het Kandinsky College en Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) kunnen studenten van de Radboud Universiteit in Nijmegen voortaan ook ter plekke hun mobiele telefoons en tablets opladen. Dit is mogelijk doordat de universiteit twee snellaadstations van energiebedrijf Essent heeft geplaatst.

Niet langer dan 30 minuten zonder smartphone
In de Faculteit der Managementwetenschappen en de Universitaire Bibliotheek kunnen studenten binnen een half uur hun telefoon of tablet veilig en gratis opladen. Zo hoeven zij niet langer dan 30 minuten zonder smartphone te zitten. Positieve geluiden ‘Na positieve geluiden van Hogeschool van Arnhem en Nijmegen, die al eerder een snellaadstation liet plaatsen, hebben we besloten deze dienst ook voor onze studenten aan te bieden’, vertelt Ward Kelder, hoofd Onderwijscentrum van de initiatiefnemende Faculteit der Managementwetenschappen. ‘Zo hoeven zij geen oplader mee te nemen naar de universiteit en op zoek te gaan naar een stopcontact dat ze daarna continu in de gaten moet houden.’

Een trend
De Radboud Universiteit is de eerste universiteit in Nederland en inmiddels de derde onderwijsinstelling in Nijmegen die het snellaadstation heeft geplaatst. Ook het Kandinsky College en de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen beschikken over de oplaaddienst.

Over het snellaadstation
Het snellaadstation bestaat uit 10 kluisjes met ieder een sleutel. Het werkt simpel: de smartphone gaat in een kluisje, het apparaat meet welke capaciteit er nodig is en laadt de accu in zo kort mogelijke tijd maximaal op. Ook tablets kunnen opgeladen worden in het apparaat. Er zijn aansluitingen voor de meest gangbare stekkers, zoals voor iPhones, iPads en smartphones met een micro-USB-aansluiting.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.