Nijmegen – Ons bestek is een belangrijk wapen in de strijd tegen dierenleed. De Partij voor de Dieren wenst een diervriendelijke kerst en deelt daarom op zaterdag 20 december in verschillende steden, waaronder Nijmegen, flyers uit met daarop een plantaardig en dus diervriendelijk kerstrecept. De partij hoopt met de flyer mensen aan het denken te zetten over de consumptie van dierlijke producten en gestunt met kiloknallers.

De Partij voor de Dieren vindt het belangrijk om stil te staan bij de gevolgen van de westerse overconsumptie. Voedsel wordt oneerlijk verdeeld en klimaatwetenschappers luiden de noodklok over de gevolgen van de hoge consumptie van dierlijke producten. Dieren worden als machines behandeld en zijn verworden tot producten, opeengestapeld in megastallen. Een vredige kerst zit er voor vele miljoenen dieren ook niet in: zij worden gedood om als kerstdiner te dienen. Voor dieren, natuur en milieu, maar óók voor onze gezondheid, is omschakeling naar een meer plantaardig eetpatroon van groot belang.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.