Het is zover: een groot deel van de Nijmeegse Binnenstad is deze winter in sfeervolle feestverlichting gehuld. Sinds half november is met extra mankracht gewerkt om vrijwel het volledige centrum van Nijmegen te voorzien van twinkelende lichtjes.

Op dinsdag 9 december ontsteken we de lichten. Deze handeling wordt symbolisch verricht door Wethouder Binnenstad Ben van Hees en Voorzitter VCON Henny van Straaten. Wij nodigen u van harte uit om dit feestelijke moment bij te wonen.
U wordt ontvangen om 17.45 uur bij Grand Café Du Commerce aan het Koningsplein. Na een korte toelichting gaan we naar buiten om daadwerkelijk de binnenstad in een sfeervolle gloed te zetten.

Opmaat naar Mariken Winterfeesten
Ook in de winter viert Nijmegen feest en staat het centrum van de stad in het teken van gastvrije horeca, hartverwarmende activiteiten, mooie etalages, lekkere oliebollen en warme chocolademelk. Maar deze winterse gezelligheid wordt nu gecomplementeerd met twinkelende feestverlichting.

Realisatie
De hele Nijmeegse binnenstad gehuld in feestverlichting tijdens de donkere dagen; het doel van binnenstadsmanager Maarten Mulder. Na anderhalf jaar touwtrekken ging de kogel dit najaar door de kerk. Mede dankzij financiële steun van Vereniging Centrum Ondernemers Nijmegen (VCON) is met ingang van half november het volledige centrum van Nijmegen voorzien van twinkelende lichtjes.
Veel straten van de binnenstad waren de afgelopen jaren tijdens de winterperiode al versierd met feestverlichting. Maar in sommige delen van de stad was nog geen feestverlichting aanwezig. Dat had een negatief effect op de totaalbeleving van de binnenstadbezoeker.

Naast de doorlopende inzet van straatverenigingen om de huidige verlichting in stand te houden, is 178.000 euro extra aangeboord om de bezoeker de komende jaren een compleet aangeklede binnenstad te laten ervaren zonder blinde vlekken. Het plan omvat alle hoofdentrees, hoofdwinkelstraten en pleinen. Met name de bijdrage van Vereniging Centrum Ondernemers Nijmegen (VCON) zorgt ervoor dat de kosten konden worden gedekt. Daarnaast is er cofinanciering vanuit de gemeente Nijmegen, Koninklijke Horeca Nederland, afdeling Nijmegen en Rabobank Rijk van Nijmegen. De coördinatie van het project ligt in handen van Huis voor de Binnenstad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.