Nijmegen – De eerste seizoenshelft zit erop voor NEC, en de ploeg van trainer Ruud Brood gaat als koploper in de Jupiler League overwinteren. In 19 gespeelde duels vielen slechts 7 verliespunten te noteren. Tegen Jong Ajax en Sparta werd gelijkgespeeld, bij Jong PSV werd verloren. Verder won NEC al haar wedstrijden, waaronder die van 1,5 week geleden tegen Roda JC (0-1). Een prima eerste seizoenshelft van NEC, waarmee de ploeg op weg lijkt naar een snelle terugkeer in de Eredivisie.

Gisteren mocht NEC het kalenderjaar afsluiten in de thuiswedstrijd tegen MVV Maastricht. De Nijmegenaren leken lange tijd al met hun hoofd bij de winterstop te zitten, want het spel hield niet over. Het was dan ook MVV die de 0-1 liet aantekenen, via een prachtig afstandsschot van Smeets. NEC leek niet onder de indruk en bleef grossieren in foutieve passes en matig spel. Degradatiekandidaat MVV kwam zelfs dicht bij de 0-2, maar een hakje van Brouwers ging er niet in. Aan de andere kant kreeg NEC slechts mogelijkheden.

Na 25 minuten liet NEC toch de 1-1 aantekenen. Santos was hiervoor verantwoordelijk; hij scoorde uit een afgeslagen voorzet. Dit bleek echter nog altijd niet de ommekeer, want het spel liet te wensen over.

Na rust leek het er meer op bij NEC. Limbombe mocht de 2-1 aantekenen, op aangeven van de opnieuw goed spelende Santos. Een andere uitblinker in de eerste seizoenshelft werd naar de kant gehaald door Ruud Brood, Jahanbakhsh kon het verschil dit keer niet maken, Foor was zijn vervanger. NEC voerde de druk steeds verder op, en dit resulteerde in de 3-1 van Santos. MVV geloofde het wel en mocht nog eenmaal vissen. Daemen mocht aanleggen vanaf 11 meter en zorgde voor de 4-1 eindstand. Foor’s  lobje mistte het doel maar net.

In Kerkrade wist nummer 2 Roda JC met 3-1 te winnen van Den Bosch. NEC gaat derhalve met 6 punten voorsprong op Roda JC de winterstop in. Op 16 januari staat voor NEC een ontzettend belangrijke wedstrijd op het programma, FC Eindhoven uit. Daar kan een grote stap worden gezet richting het Kampioenschap.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.