Nijmegen/Arnhem – In de Stadsregio Nijmegen/Arnhem hebben zich maandagmorgen lange files voorgedaan. Volgens de ANWB is dit het gevolg van het winterse weer, overal in het land zou het vanochtend glad zijn geweest op de weg. Strooiploegen zijn in de vroege morgen uitgerukt om grotere problemen te voorkomen. Onder andere de A15 en A12 hadden last van lange files. Maar ook de A73 had te maken met een flinke file. Kort na 9.00 uur ontstond een file van 7 kilometer tussen Dukenburg en Ewijk, aldus de Gelderlander.

Ook op de A50 liep het vast, opnieuw bij Ewijk. Daar zorgde een ongeluk voor veel vertraging, met 6 kilometer zo goed als stilstaand verkeer. Een rijstrook moest worden afgesloten.

Inmiddels zijn files weer opgelost. Rond de avondspits wordt slecht weer verwacht, de kans is dan ook aanwezig dat het opnieuw vast loopt op de grote wegen en knooppunten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.