WIJCHEN – Het schoolschaatsen bij Wijchen Schaatst is sowieso al een leuk uitje voor de kinderen, maar op dinsdag 16 december heeft dit wel een heel bijzonder tintje. Oud-wereldkampioene Barbara de Loor komt dan namelijk naar Wijchen om vanuit de KPN Junior Schaatsclub een clinic te geven!

15 december 2014

Clinics
Naast het ‘gewone’ Rabobank schoolschaatsen worden er op dinsdag 16 december schaatsclinics gegeven door de KPN Junior Schaatsclub. Iedere ronde zijn er vier tot vijf klassen op het ijs, waarvan één klas met de clinic van Barbara de Loor meedoet. Iedere deelnemer aan de clinic ontvangt een oorkonde. De deelnemers aanstaande dinsdag zijn groep 6 van De Trinoom, groep 4 van de Paulusschool, groep 5 van de Boskriek en groep 6/7 van de Antoniusschool. Belangstellenden kunnen bij de baan komen kijken tussen 9:00 uur en 15:15 uur.

KPN Junior Schaatsclub
De KPN Junior Schaatsclub is opgezet om kinderen van 6-12 jaar te enthousiasmeren voor het schaatsen en ze meer te betrekken bij de schaatssport. Dit kan onder andere door zelf te schaatsen bij de lokale vereniging of het bezoeken van een schaatswedstrijd. De KNSB is in samenwerking haar hoofdsponsor KPN ervan overtuigd dat de KPN Junior Schaatsclub een goede manier is om de Nederlandse jeugd enthousiast te maken voor het schaatsen, ook in winters zonder natuurijs. Ook draagt het project bij aan het bevorderen van beweegactiviteiten ten behoeve van een gezonde leefstijl.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.