De Mariken Winterfeesten in het centrum van Nijmegen vinden dit jaar plaats van 13 december 2014 tot en met 4 januari 2015.

 

Het centrum van Nijmegen wordt tijdens de Mariken Winterfeesten omgetoverd tot een gezellige winterse stad. Dit jaar is in een groot aantal straten extra feestverlichting gerealiseerd. Samen met de feestelijke etalages, gastvrije horeca en vele leuke activiteiten zorgt dit voor de ultieme kerstsfeer. De winkels openen extra vaak hun deuren en tijdens de Kerstvakantie kunnen kinderen iedere dag in de stad terecht voor tal van leuke KinderKerst activiteiten.

 

Winterse Kerstmarkt als hart van de Kerstsfeer
Nijmegen krijgt een eerste echte Kerstmarkt op de Grote Markt. Het prachtige plein biedt de perfecte achtergrond voor een sfeervolle kerstmarkt. Van 18 tot en met 30 december zijn er diverse activiteiten en staan er leuke kraampjes, zodat Nijmegen straks een heuse kerstmarkt heeft. Zoals het hoort, met glühwein, warme chocomel en muziek. Op de meeste dagen zal er een authentieke draaimolen staan. Ook worden er voor de liefhebbers lekkere poffertjes bereid en is er veel te zien en beleven. Dagelijks geopend van 12.00 – 20.00 uur en op koopavonden tot 22.00 uur.

 

Sfeervol (en extralang!) Shoppen op zaterdag 20 december tot 20.00 uur en koopzondag 21 december
Lekker Kerstshoppen in mooi versierde winkels of wandelen door versierde straten met gezellige kerstkoren. Nijmegen is de stad om deze winter een dagje gezellig te gaan winkelen en genieten. Kom in Nijmegen dus je kerstinkopen doen. De ondernemers pakken groots uit deze dagen, met snert en chocomel wordt het winkelend publiek verwend. Verrast word je door de sfeervolle Kerstmuziek en het Winterse straattheater in de winkelstraten. Zaterdagavond 20 december kun je extra lang shoppen tijdens de sfeervolle shoppingnight, dan zijn de winkels namelijk tot 20:00 uur geopend.

 

Kerstvakantie? KinderKerst!
Kinderen hoeven zich deze kerstvakantie niet te vervelen. Nijmegen staat helemaal in het teken van KinderKerst. Leuke voorstellingen, spelletjes, films en activiteiten gedurende de hele kerstvakantie. Maak je eigen Romeinse olielampje in Museum het Valkhof, kom knutselen in winterse sfeer bij Pannenkoekenbakkerij ’t Hoogstraatje, draai een rondje mee in de nostalgische carrousel op Plein 44, luister naar de warme winterverhalen in de bibliotheek of laat je betoveren door het poppenspel in de Stevenskerk. Bijna elke dag valt er wel iets te beleven.

 

En nog veel meer…

De Santa Run, Lindenberg Winterherberg, Kerstconcerten en wintersevoorstellingen en uiteraard een Nieuwjaarsplons. Van 13 december tot en met 4 januari zijn er tal van activiteiten en zijn de winkels extra veel en extra lang open. Op de website www.marikenwinterfeesten.nl vind je het totaal overzicht. Een greep uit het aanbod:

 • 13 dec             Kerstmarkt Commanderie van st. Jan
 • 13 dec             Kerstmarkt Kolpinghuis
 • 14 dec             WereldLichtjesdag Nijmegen Stevenskerk
 • 15 dec             Kerstconcert LA The Voices Stevenskerk
 • 17 dec             Mariken van Nimwegen schaduwspel Huis vd Nijmeegse Geschiedenis
 • 18 dec             SantaRun, Molenstraat
 • 18 – 30 dec Kerstmarkt Grote Markt
 • 19 dec             Christmas in the Stevenskerk, Choir of Clare college Cambridge
 • 20 dec             Winter Faber, Culinaire en Brocante Markt, Marienburgplein
 • 20 dec t/m 4 jan Kerst in de Stevenskerk, met o.a. diverse Kerststallen én KinderKerst
 • 20 dec t/m 4 jan Kerst in het MuZIEum
 • 20 dec    Sfeervol Shoppingavond, winkels open tot 20.00 uur
 • 20 / 21 dec Kerst Kinderfilms Marikenstraat
 • 20 dec Kerstgala met Introdans Jeugd Ensemble in Schouwburg
 • 21 dec Koopzondag Kerst
 • 21 Dec Winter aan de Waal, Leuke Dingen Kerstmarkt
 • 22 dec Kaarsenfeest Stevenskerk
 • 22 dec Waalkade Schepen diner
 • 22, 23, 24 dec. Kinder Knuffel Farm Winkelcentrum Molenpoort (boven etage)
 • 22 dec KerstKoopavond tot 21.00 uur
 • 23 dec KerstKoopavond tot 21.00 uur
 • 24 december Mariken van Nimwegen schaduwspel Huis vd Nijmeegse Geschiedenis
 • 24 december    Kerstavond Stevenskerk
 • 25 / 26 december Kerst
 • 27 december Winterse verhalen KinderKerst activiteiten Bibliotheek Marienburg
 • 28 december Koopzondag Oudjaar
 • 28 december    Kerst in Sesamstraat in Schouwburg
 • 1 januari       Nieuwjaarsplons Waalkade
 • 3 en 4 januari        Lindenberg Winterherberg; Theater, muziek en workshops voor de hele familie
 • 4 januari             Woeste Willem kom van dat dak af Band, Lindenberg
 • 4 januari             Koopzondag Nieuwjaar

 

 

Ervaar de gezellige winterse sferen in Nijmegen en bewonder de twinkelende kerstverlichting tijdens de Mariken Winterfeesten. Kijk voor een uitgebreider en actueel overzicht van de activiteiten op de website www.marikenwinterfeesten.nl