WIJCHEN – Wijchen Schaatst 2014 kan na de eerste week al een succes genoemd worden. Het was een aaneenschakeling van hoogtepunten en de reacties zijn zeer enthousiast. Ook de combinatie met het Sprookjesfestijn was geslaagd: het afgelopen weekend waren er maar liefst 2.500 schaatsers op de baan, zo’n 8.000 mensen rond de baan en circa 20.000 bezoekers in het hele centrum.

Sfeervol
De organisatie van Wijchen Schaatst kijkt tevreden terug op de samenwerking met WijchenIS voor het Sprookjesfestijn. Het centrum was sfeervol aangekleed met levende etalages, diverse kraampjes en gezellige tentjes waar verhalen verteld werden. Ook de actie ‘Geef Frans met een kerstpakket een kans’ was een succes. Rob Schilten, voorzitter stichting Wijchen Schaatst: “De evenementen hebben elkaar echt versterkt. De bezoekers van het Sprookjesfestijn genoten ook van de schaatsbaan en andersom. Een prachtig weekend voor Wijchen om op terug te kijken.”

Kinderen
Er gebeurde veel in de eerste week van Wijchen Schaatst. Kinderen van alle Wijchense basisscholen brachten deze week een bezoek aan de schaatsbaan voor het Rabobank schoolschaatsen. Voorzien van gele mutsen, uitgedeeld door Dasta, beleefden zij de ijspret. Hoogtepunt was toch wel de schaatsclinic door oud-schaatsster Barbara de Loor met de KPN Junior Schaatsclub. Schilten: “Zij deed het heel erg leuk, de kinderen vonden het geweldig en er waren veel belangstellenden.” Verder ging de VakantieXperts de Planeet & Budgetbox curlingcompetitie van start met vele enthousiaste teams, waaronder vriendenclubs en politici. Ook de horecagelegenheid Fien Schaatst beleefde een gezellige en goedbezochte eerste week.

Komende week
De eerste week van Wijchen Schaatst 2014 is voorbij gevlogen, maar gelukkig zijn er nog twee weken te gaan. De komende week vinden er weer veel leuke activiteiten plaats, zoals Hakoena on Ice, discoschaatsen voor kinderen, een schaatsclinic door Daniëlle Tra en de Pianoshow X-MAS bij Fien Schaatst. Het volledige programma staat op http://wijchenschaatst.nl/programma.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.