Omroep Gelderland en Het Gelders Orkest werken samen aan een bijzondere nieuwjaarswens. Zij maken een korte film waarin bekende en minder bekende Gelderlanders Beethovens Negende – Ode an die Freude – neuriën. Iedereen kan in de film komen.

Door via Facebook een filmpje te uploaden waarin je Beethovens Negende neuriet, maak je kans om daadwerkelijk op televisie te komen. Degene met het beste, leukste of meest ludieke filmpje mag op 18 december neuriën voor een professioneel camerateam en komt in december op televisie.

Klas
Naast de winnaar wordt ook een klas gezocht die mee wil doen. Denk je dat jouw klas de beste neurie-klas van Gelderland is? Stuur dan een filmpje in waarop jouw klas Beethovens Negende neuriet. Misschien staat er in december dan wel een echte cameraploeg op de stoep om jouw eigen klas te filmen.

Tijdens en rondom de kerstdagen speelt Het Gelders Orkest Beethovens Negende op de Gelderse podia. Van 19 tot en met 26 december zijn orkest en koor live te beleven.

Voor meer informatie: www.hetgeldersorkest.nl/neurie. Filmpjes kunnen tot 14 december worden geüpload.

Concertgegevens
Antonello Manacorda dirigent
Rotterdam Symphony Chorus (instudering Wiecher Mandemaker)
Lisa Larsson sopraan
Cécile van de Sant alt
Daniël Norman tenor
Andrew Foster Williams bas
Beethoven Symfonie nr.9 in d, op. 125

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.