Hij komt… hij komt! Op vrijdagavond 21 november ontvangt het Hart van Beuningen Sinterklaas. Terwijl menig kinderhart sneller zal slaan, vieren de pieten samen met de bewoners van Beuningen en omgeving, kinderen, ouders en grootouders, bijna twee weken lang een heerlijk feest.

De aankomst van Sinterklaas mét lampionnenoptocht
De aankomst van Sinterklaas staat gepland om 18.30 uur op het Thorbeckeplein voor de Jumbo, hoofdsponsor van de Sintactiviteiten. Vanaf 18.00 uur is het al volop gezellig in afwachting van zijn komst. Na een korte ontvangst gaat Sint met zijn paard en pieten voorop in de lampionnen-optocht door het centrum. Hoe meer lampionnen en lichtjes hoe beter, dus neem ze mee van huis! Vergezeld door de slagwerkgroep van Kunst & Volharding loopt de stoet via het Julianaplein door de Passage, richting Kerkplein, en via Mauritsplein, Passage naar het Julianaplein, waar Sint welkom wordt geheten door Burgemeester Van Eert. Er wordt gezongen met de fanfare en gedanst door Confidans o.l.v. Ron Bons als presentator. Rond 19.40 uur gaat Sint naar bed in zijn slaapkamer . Kinderen kunnen bij de Oliebollenman op het plein een gratis oliebolletje krijgen en bij Lilly’s een lekkernij.

De Slaapkamer van Sinterklaas
Sinterklaas blijft dit jaar geregeld slapen in het Hart van Beuningen op Julianaplein 21, waar voor hem een comfortabele slaapkamer is ingericht. Kinderen kunnen de Sint hier bezoeken en de kleurplaat van het Hart van Beuningen voor hem achterlaten. Deze is te downloaden via www.hartvanbeuningen.nl en wordt op scholen en in de slaapkamer uitgereikt.
De schoenzetmachine
In de slaapkamer van Sinterklaas staat ook weer de enige echte schoenzetmachine. Wil je zien hoe de machine het werk van de pieten tegenwoordig een stuk eenvoudiger maakt? Kom dan kijken op 22 of 30 november. Kinderen kunnen hun schoen aan het begin van de lopende band zetten. De machine vult de schoen met een kadootje en deze komt er aan de andere kant van de machine weer uit. Een geweldige uitvinding!

Het Sintprogramma in Beuningen ziet er als volgt uit:

Vrijdag 21 november 18.30 uur intocht
Vanaf 18.00 uur inloop en muziek op het Thorbeckeplein.
Start Lampionnenoptocht om 18.30 uur en grote ontvangst op het Julianaplein.

Zaterdag 22 november van 14.00 tot 16.00 uur 
De schoenzetmachine werkt op Julianaplein 21. Kom je kijken hoe de pieten de schoenen vullen?
Zaterdag 29 november
Je komt vast pietjes tegen op straat!

Zondag 30 november Koopzondag van 12.00-17.00 uur
Van 14.00 tot 16.00 uur kan je op de foto met Sint in de slaapkamer en om 14.30 uur leest Sint voor. Natuurlijk werkt ook de schoenzetmachine.

Donderdag 4 december Koopavond van 18.00 tot 21.00 uur
Om 19.00 uur is er prijsuitreiking van de kleurwedstrijd

Meer informatie en het volledige programma zijn te vinden op www.hartvanbeuningen.nl. Kijk ook op facebook.com/hartvanbeuningen voor allerlei leuke weetjes over de aankomst van Sinterklaas in Beuningen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.