Woensdag 12 november kun je met Het Dijkmagazijn op jacht. Maak eerst van riet en takken een pijl en boog, en probeer daarna je schietkunst uit op een houten konijn.

In de oertijd moest je zelf voor je eten zorgen. Dat hoeft gelukkig niet meer, want we gaan gewoon naar de winkel. Maar jagen en zelf wapens maken, is voor veel kinderen een oerbehoefte. Daarom kun je met Het Dijkmagazijn pijlen en bogen maken. We verzamelen de materialen in de uiterwaard. Als alle deelnemers klaar zijn met hun pijl en boog om te schieten, gaan we oefenen op een houten konijn. Die loopt namelijk niet weg, en dat is wel zo handig voor beginnelingen. En daarna gaan we toch maar weer gewoon eten kopen in de winkel. Tip: stevig schoeisel en lange broekspijpen vanwege stekelplanten in de uiterwaard.
Deze Waalwoemi-activiteit is mogelijk gemaakt door Beuningen Samen in Beweging en Beleef de Waal.

Waalwoemi: Pijl en boog maken, woensdag 12 november van 14.00-15.30 uur. Het Dijkmagazijn, Dijk 41 Beuningen.
Maximaal 20 kinderen vanaf 7 tot 13 jaar. Kosten € 2,50 inclusief materiaal en drankje. (Groot)-ouders mogen gratis meedoen, en voor de eerste vier helpende ouders zijn er kortingsbonnen voor een volgende activiteit.

Info en evt. reserveren: 024-6777000 en dijkmagazijn@hetnet.nl. Zie voor volledige Waalwoemi-agenda hetdijkmagazijn.nl en facebook.com/dijkmagazijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.