Van 13 t/m 16 november presenteert Het Gelders Orkest twee uitzonderlijk getalenteerde musici in een meesterlijk Russisch drieluik. Gastdirigent Christian Vásquez en celliste Harriët Krijgh zetten hun tanden in drie ware klassiekers. Dat wordt genieten.

Verrassend toptalent
Ruim baan voor de nieuwste generatie aanstormend talent! In dit Russische drieluik staat een uitzonderlijk getalenteerd en ‘piepjong’ duo op het podium. Gastdirigent Christian Vásquez (1984), chef van het symfonieorkest van Stavanger, en Het Gelders Orkest bijten het spits af met Moessorgsky’s Ouverture Nacht op de Kale Berg en Tsjaikovski’s populaire Vierde symfonie. De jonge celliste Harriët Krijgh (1991) soleert in het overrompelende Eerste celloconcert van Sjostakovitsj. De talentvolle Nederlandse won meerdere concoursen, nam een cd op met de celloconcerten van Joseph Haydn en speelt op haar 23ste al in de belangrijkste concertzalen ter wereld. De Venezolaan Christian Vásquez ‘danste eerder op de bok’ bij Het Gelders Orkest, waarbij hij ‘de zaal liet vibreren’. Reden genoeg om deze ‘rijzende ster aan het firmament van de dirigenten’ terug te vragen. Het publiek wordt opnieuw verrast door drie Russische klassiekers, meesterlijk vertolkt door twee jeugdige toptalenten!

Gratis voorproeven tijdens lunchconcert op 12 november in MUsis Sacrum Op 12 november geeft Het Gelders Orkest een kort lunchconcert om 12.30 uur in Musis Sacrum Arnhem. Onder leiding van dirigent Christian Vásquez worden er fragmenten uit het concert ‘Russische meesterwerken’ gespeeld. Ook wordt er een korte toelichting op de gespeelde stukken gegeven. De toegang is gratis.

Meer informatie en het bestellen van kaarten is mogelijk op www.hetgeldersorkest.nl

Nijmegen: Zaterdag 15 november
de Vereeniging, 20.15 uur
Inleiding 19.15 uur
Prijzen € 19,- | € 33,- | € 39,- | € 49,-
Mede mogelijk gemaakt door Dirkzwager advocaten en notarissen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.