Op 9 november 2014 zullen N.E.C. Doelbewust en stichting Special Olympics Nationale Spelen 2016 het G-­voetbalteam van ‘Team NL’ in het zonnetje zetten voor hun prestaties tijdens de   Europese Special Olympics afgelopen zomer.De tien voetballers zullen tijdens de rust een ereronde maken door het Goffertstadion.

Deze zomer werd ons land tijdens de Europese Special Olympics in België vertegenwoordigd door onder andere tien voetballers. Onze landgenoten hebben de bronzen plak veroverd. Een mooie prestatie die we niet onopgemerkt voorbij laten gaan!

Naast deze bronzen medaille heeft het team ook de Fair Play prijs in de wacht gesleept. “Een prijs waar we zeer trots op zijn. De jongens waren een voorbeeld van sportief gedrag. Zeker gezien alle problemen die we ten aanzien van dit thema terugzien op de amateurvoetbalvelden”, aldus coach Peter Balmakers. Reden te meer om dit team in de spotlight te zetten.

Special Olympics Nationale Spelen 2016
De Special Olympics Nationale Spelen is hét grootste nationale sportevenement voor mensen met een verstandelijke handicap. Dit toernooi wordt elke twee jaar op een wisselende locatie in Nederland georganiseerd. Het evenement wordt gebruikt om het aangepast sporten op een hoger plan te krijgen en is een prachtige aanvulling op de Sportzomer 2016; het jaar waarin de Nijmeegse Vierdaagse haar 100 jarig jubileum viert.

“Special Olympics is een fantastisch middel tot bevordering van de integratie, emancipatie en een gezonde levensstijl voor mensen met een verstandelijke handicap. Door deelname krijgen de sporters meer zelfvertrouwen, maken ze vrienden en gaat hun conditie vooruit. Dit alles maakt de Special Olympics tot een bijzonder en uniek evenement”, aldus voorzitter Floris Tas van Stichting Special Olympics 2016.

Visie N.E.C.
Vanuit haar maatschappelijke visie omarmt N.E.C. de Special Olympics Nationale Spelen met alle plezier. “Wij vinden dat iedereen in onze regio de kans moet krijgen zichzelf te ontwikkelen. Ontwikkelen op lichamelijk niveau, cognitief niveau maar zeker ook op sociaal emotioneel niveau. Wij besteden daarbij extra aandacht aan mensen die deze kans niet vanzelfsprekend krijgen. De ervaring leert dat sport, en in het bijzonder de aantrekkingskracht van N.E.C, het ideale middel is om deze ontwikkeling tot stand te laten komen. Tot slot sluiten deze spelen perfect aan bij ons sportstimuleringsprogramma dat zich richt op mensen met een beperking”, aldus Joep Goessens, projectcoördinator bij N.E.C. Doelbewust.

Programma
Aanvang programma: 14.15 uur (line up metTeam NL)
Aanvang wedstrijd N.E.C.-­‐V.V.V. Venlo: 14.30 uur
Rust-­‐programma: 15.15 uur (huldiging Team NL)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.