Op 13 november geeft IVN Gelderland in Beuningen een light variant op het cursusprogramma Gastheerschap  van het Landschap. Gastheerschap van het Landschap biedt ondernemers in de toeristische sector informatie over de bijzondere natuurlijke waarde van het gebied waarin zij werken. Een mooie gedeelde basis voor (nog) meer samenwerking!

Lokale samenwerking
In de light variant Gastheerschap van het Landschap leren recreatieondernemers uit Beuningen en omgeving, over de ontstaansgeschiedenis, de cultuurhistorie, recreatieve mogelijkheden, natuurgebieden en het beheer van het landschap waarin zij actief zijn. Op die manier kunnen zij hun gasten uitgebreider informeren over de bijzondere omgeving. En kunnen ze onderling beter samenwerken in arrangementen die het landschap nog aantrekkelijker en beleefbaarder maken voor bezoekers.

De light variant Gastheerschap van het Landschap bestaat normaliter uit vijf bijeenkomsten. De ‘light variant’ die IVN Gelderland nu aanbiedt duurt één dag. IVN Gelderland organiseert deze light-variant in samenwerking met Het Dijkmagazijn Beuningen en Recron, Vereniging van Recreatieondernemers Nederland. IVN afdeling Maas en Waal levert een inhoudelijke bijdrage aan het programma.

Waalweelde en recreatie
De uitvoering van Gastheerschap van het Landschap sluit aan bij de ontwikkelingen in deze regio. In het kader van het provinciale programma WaalWeelde werken ondernemers langs de Waal samen om beleving van de rivier en de lokale economie te versterken. Ondernemers, die elkaar hebben leren kennen in het Waalweelde-project ‘Rondje Pondje’, versterken en verdiepen hun kennis en samenwerking in de light variant Gastheerschapcursus van IVN Gelderland.

Meer informatie
Gemeenten of ondernemers die interesse hebben in de methodiek Gastheerschap van het Landschap, kunnen voor meer informatie contact opnemen met IVN Gelderland via gelderland@ivn.nl.

fotoDijkmGvhLP1010109 (3)

Over IVN
IVN Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid is een landelijke organisatie die mensen op lokaal niveau bij de natuur betrekt. Op scholen, in Nationale Parken en in hun eigen buurt. IVN laat jong en oud de natuur van dichtbij beleven. Onze ruim 20.000 leden zijn verspreid over 172 afdelingen in heel Nederland. Met laagdrempelige en educatieve activiteiten die zij organiseren, maakt jaarlijks een groot aantal mensen – jong en oud – kennis met de natuur.

De dagcursus wordt aangeboden door IVN Gelderland en is mede mogelijk gemaakt door Provincie Gelderland.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.