Vanaf 2015 is de gemeente Beuningen verantwoordelijk voor veel taken op het gebied van zorg en werk. En voor deze taken is helaas veel minder geld beschikbaar. Het moet dus anders. Tijdens verschillende informatieavonden informeert de gemeente de inwoners van de gemeente Beuningen hier over. De informatieavonden zijn voor inwoners die nu of in de toekomst te maken hebben met de veranderingen in de zorg. En voor kinderen, ouders, mantelzorgers, familie en vrienden van deze inwoners.

Eén avond per dorp
De gemeente Beuningen organiseert één informatieavond per dorp. De zalen gaan om 19.15 uur open. De informatieavond start om 19.30 uur.

Woensdag 19 november
Winssen De Paulus (Molenstraat 2)

Donderdag 20 november
Ewijk ‘t Hart (Den Elt 17)

Maandag 24 november
Weurt Kloosterhof (Kapittelweg 2-a)

Donderdag 27 november
Beuningen Leghe Polder (Schoolstraat 16)

Als inwoners niet kunnen op de avond in hun dorp zijn ze natuurlijk ook welkom op één van de andere informatieavonden.

Programma
De avonden starten met een algemeen deel over alle veranderingen. Daarna gaat de groep uiteen en kunnen inwoners in verschillende themahoeken meer informatie ophalen over jeugd, de veranderingen voor ouderen en mensen met chronische ziekten en beperkingen (WMO/AWBZ) en de ondersteuning in Beuningen. Uiteraard gaan we ook graag met inwoners in gesprek. Waar moeten we goed op letten bij het invoeren van de nieuwe taken? Waar maken zij zich zorgen over?

Wat is bekend?
Wij begrijpen dat inwoners graag willen weten wat er met ingang van 1 januari 2015 in hun persoonlijke situatie verandert. Wij kunnen dat helaas nog niet vertellen omdat nog niet alle gegevens zijn overgedragen naar de gemeente. Wel zijn de zorgaanbieders waar de gemeente Beuningen een contract mee heeft bekend. Maar de werkafspraken met deze aanbieders worden momenteel nog uitgewerkt. Ook kunnen we vertellen hoe de gemeente vanaf 2015 zaken regelt en leidt. Eén ding is zeker: wie echt zorg nodig heeft, kan daarop blijven rekenen.

De veranderingen in de zorg
Verschillende inwoners krijgen te maken met de veranderingen in de zorg. Denk bijvoorbeeld aan ouderen of mensen met chronische ziekten of beperkingen. Maar ook kinderen en ouders die te maken hebben met jeugdzorg. Uitgangspunt is dat inwoners eerst kijken naar wat ze zelf kunnen doen. Eventueel met hulp van vrienden, buren of familie. Ook doen we een beroep op inwoners om elkaar te helpen en hun omgeving te verbeteren. Zo zorgen we er samen voor dat iedereen in onze gemeente de zorg krijgt die nodig is.

Meer informatie
Op www.beuningen.nl > Actueel > Veranderingen in de zorg staat meer informatie over de veranderingen in de zorg. Bijvoorbeeld de antwoorden op veelgestelde vragen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.