Na een afwezigheid van vier maanden keert de windhaan aanstaande woensdag weer terug op de spits van de Stevenstoren. De 120 kilo wegende windhaan van 1.25 meter hoog is opnieuw verguld, als onderdeel van de restauratie van de Stevenskerk.

Deze zomer is gestart met de restauratie van de Stevenskerk en -toren. Tijdens de restauratie wordt de natuursteen vervangen die is toegepast bij de na-oorlogse restauratie en binnenin de kerk worden de fresco’s en de Heerenbank gerestaureerd. Als de haan is teruggeplaatst zullen de komende maanden stapsgewijs de steigers rondom de toren worden afgebroken. Tot het voorjaar van 2015 kan de toren niet beklommen worden. De kerk blijft wel gewoon toegankelijk en opengesteld voor bezoekers.

De restauratie gebeurt in opdracht van de Stichting Stevenskerk (eigenaar van de kerk) en de Gemeente Nijmegen (eigenaar van de toren). De kosten van in totaal 2,4 miljoen euro worden betaald door de Provincie Gelderland en de Gemeente Nijmegen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.