Gelders Orkest 125 jaar: Wereldtop gaat voor onvergetelijk jubileumconcert

Het Gelders Orkest speelt op 27, 29 en 30 november een – nu al – onvergetelijk jubileumconcert met internationale allure. Oud-chef-dirigent van het orkest Roberto Benzi en pianist Igor Roma brengen wereldklasse met Griegs Pianoconcert, Sibelius’ Valse Triste en César Francks Symfonie in d.

De naam Roberto Benzi rolt nog altijd met veel liefde en groot gemak over de lippen van iedereen die zich bij Het Gelders Orkest betrokken voelt. De oud-chef neemt dan ook een bijzondere plaats in de historie van het orkest in. Benzi leidde de absolute wereldtop: van de Berliner Philharmoniker tot het Leningrad Philharmonisch Orkest en London Symphony. Voor het 125-jarig jubileum van Het Gelders Orkest dirigeert hij Edvard Griegs Pianoconcert, één van de meest geliefde concerten uit de Romantiek.

Aan de vleugel zit Igor Roma, die ook al van wereldklasse is! De pianist won in 1996 niet alleen de eerste prijs op het Utrechtse Franz Liszt Concours, de andere twee finalisten belandden zelfs op een gedeelde derde plaats, zó groot vond de jury – waaronder een aantal internationale zwaargewichten – het verschil. Geef u over aan een onvergetelijk concert met internationale allure, waarin ook César Francks Symfonie in d en Sibelius’ Valse triste gespeeld worden. Uitgevoerd door een Italiaanse dirigent die in Frankrijk werd geboren, een Italiaanse pianist die in Duitsland opgroeide en vijfentachtig uitmuntende Gelderse musici!

Voor meer informatie en kaarten kijkt u op www.hetgeldersorkest.nl.

Nijmegen
Zondag 30 november
Waar: de Vereeniging,
Tijd: 14.15 uur
Inleiding: 13.15 uur
Prijzen: € 19,- | € 33,- | € 39,- | € 49,-

Deel dit artikel

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.