Nijmegen – De patiënt die gisteren werd gecontroleerd op ebola in het Radboudumc in Nijmegen, blijkt geen ebola te hebben. Gisteren werd de man opgenomen in het ziekenhuis, omdat hij naar eigen zeggen enkele symptomen had van het gevaarlijke virus. Hij was net teruggekomen uit Sierra Leone, waar de ziekte al voor veel slachtoffers heeft gezorgd. Wat de patiënt wel zou mankeren is niet bekend gemaakt.

In eerste instantie ging de patiënt met de verschijnselen naar de huisarts, maar deze vertrouwde de situatie niet en stuurde hem in overleg met GGD direct door naar het ziekenhuis. Daar werd een speciaal geïsoleerde kamer voor hem in gereedheid gebracht.

In september werd ook al een patiënt in het Radboudumc opgenomen met verschijnselen van ebola. Zodoende wist het ziekenhuis hoe het met de situatie om moest gaan. De patiënt bleek toen echter malaria te hebben opgelopen.

Wereldwijd heeft ebola al geleid tot bijna 5.500 dodelijke slachtoffers. Sierra Leone is samen met Guinee en Liberia het zwaarst getroffen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.