Het stokje van de duurzame estafette is dit weekend al voor de 9e keer overgedragen

Op zondag 16 november heeft Fairtrade Nijmegen het duurzame estafettestokje overgedragen aan De Zevenheuvelenloop. Eerlijke handel wordt zo verbonden aan een van de grote én duurzame evenementen van Nijmegen. Bij de overdracht na afloop van de 31e editie van de Zevenheuvelenloop committeerde de duurzame loop zich gelijk aan Fairtrade Nijmegen.

Het estafettestokje is dit weekend al voor de negende keer doorgegeven, binnen een paar maanden sinds de start van het stokje. Het laat zien hoeveel duurzame initiatieven Nijmegen kent en hoe ze met dit stokje aan elkaar worden verbonden.

Fairtrade Nijmegen, het burgerinitiatief dat in Nijmegen eerlijke handel op de kaart wil zetten, ontving het estafettestokje nog maar twee weken geleden uit handen van het burgerparticipatieproject WindpowerNijmegen. “Sindsdien brandde het stokje in onze handen”, zegt voorzitter Pieter de Wit.

“Toen de Zevenheuvelenloop in zicht kwam, hoefden we niet lang na te denken wie de beste volgende partij zou zijn. Met hun ambitieuze slogan ‘De Zevenheuvelenloop wordt het meest duurzame loopevenement van Nederland’ moet dit grote Nijmeegse evenement natuurlijk het duurzame estafettestokje ontvangen.”

Fairtrade Nijmegen is druk met hun eigen estafette om de titel Fairtrade Gemeente te behalen en kan daar nog veel hulp bij gebruiken. Kom naar het volgende evenement over duurzame handel op 25 november in Lux bij het Duurzaamheidscafé of meld je bij de werkgroep via fairtradegemeentenijmegen@gmail.com.

Welke duurzame Nijmeegse partij zal als volgende het estafettestokje ontvangen? Volg het stokje via www.duurzameestafette.nl.

One thought on “Fairtrade Nijmegen en Zevenheuvelen lopen mee in duurzame estafette”
  1. Ook op de site niks concreets, net zo min als in dit artikel. Wat is nu in hemelsnaam de bedoeling van dit alles? Met “Eerlijke handel wordt zo verbonden aan een van de grote én duurzame evenementen van Nijmegen.” kan ik niks.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.