Binnenste Buiten en Joepie! uit Utrecht spelen op vrijdag 14 november 2014 van 20.30 – 22.30 uur een theatersportwedstrijd in het pand van Literair Productiehuis De Wintertuin, Van Beethovenstaat 4 (naast het oude zwembad Oost) in Nijmegen. De toegang is € 5,- inclusief drankje. www.bibu-nijmegen.nl

Nijmegen en Utrecht barsten allebei van de theatersportverenigingen. Het improvisatieniveau is in beide steden dus hoog. Binnenste Buiten gaat samen met Joepie! alles uit de kast halen om van deze theatersportwedstrijd een waar feest te maken.

Wat is theatersport?
Theatersport is een improvisatievoorstelling in de vorm van een wedstrijd. Twee teams dagen elkaar uit tot het spelen van scènes. De ingrediënten van de scène -de karakters, de locatie, de stemming, enzovoort- vragen de spelers aan het publiek. Met de suggesties van het publiek spelen de acteurs al improviserend een (kort) toneelstuk. Het publiek wordt meegesleurd in een achtbaan van onverwachte situaties, spanning, muziek, humor en emotie. Strenge maar rechtvaardige rechters leiden het geheel in goede banen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.