Woensdag 12 november staat een ‘pitstraat’ voor fietsers in de Spoorkuil in het kader van de campagne ‘Ik wil je zien’. Het doel daarvan is om fietsers bewust te maken van goede verlichting. Dit is de eerste van een serie van vijf dagen gedurende de winter. De gemeente Nijmegen werkt in deze campagne samen met het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid.

Fietsers worden opgevangen in de pitstraat compleet met beachflags en een pit-team. Degenen met goede verlichting krijgen een leuke attentie als beloning. De fietsers zonder goede verlichting krijgen eenmalig gratis fietslampjes op hun fiets gemonteerd en uitleg over verlichting.

Uit onderzoek blijkt dat de helft van de fietsende jongeren zonder licht rijdt. “Met deze actie hopen we het belang van goede fietsverlichting weer duidelijk te maken”, aldus wethouder Harriët Tiemens. “Twintig procent van de fietsslachtoffers is betrokken bij een ongeval in het donker. Vooral jongeren zijn daarbij slachtoffer. Het is dus belangrijk om juist deze groep duidelijk te maken hoe belangrijk het is dat je goed zichtbaar bent in het verkeer.”

De dagen dat de pitstraat in Nijmegen opgesteld staat zijn:
Woensdag 12 november 2014 (Spoorkuil)
Dinsdag 9 december 2014 (Stad)
Donderdag 15 januari 2015 (Stad)
Maandag 2 februari 2015 (Oversteek)
Donderdag 19 februari 2015 (Spoorkuil)

Op alle dagen tussen 17.00 en 20.30 uur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.