Sinds juli van dit jaar is het WIJkteam Malden actief. In het WIJkteam werken mensen met een beperking en werkzoekenden iedere woensdag samen in de wijken Kroonwijk, Molenwijk en Randwijk. Onder begeleiding helpt het WIJkteam bij het onderhoud van groen en andere klussen in de wijk. Het WIJkteam doet dit in samenspraak met de bewoners van deze wijken. Het WIJkteam werkt ook nauw samen met de Dar.

De eerste klussen voor bewoners zijn inmiddels een feit. Het WIJkteam gaat komende tijd verder aan de slag om meer bekendheid te geven aan het team en gaat in gesprek met andere organisaties om mogelijkheden voor samenwerking te bespreken. Belangrijk aandachtspunt hierin is te zoeken naar voldoende werkzaamheden in de wijken zodat het team wijkgericht kan blijven werken en werkzaamheden tevens aansluiten bij de behoeften en mogelijkheden van de deelnemers van het WIJkteam. De inzet van het WIJkteam is voorlopig nog een proef van een jaar. Volgend jaar zomer wordt het project geëvalueerd om te kijken of het project ook in andere wijken kan starten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.