De rechtbank in Arnhem heeft woensdag een 21-jarige man uit Nijmegen vrijgesproken van poging overval op een cafetaria in Nijmegen eind 2012. Het bewijs komt neer op een door aangeefster gegeven algemeen signalement van de dader en op twee ‘de auditu’ (‘van horen zeggen’) verklaringen van getuigen, waarop wat betreft betrouwbaarheid het een en ander valt af te dingen. Er is daarnaast geen enkel direct bewijs dat de man betrokken zou zijn geweest bij de overval op de cafetaria.

Geen bewijs
De rechtbank vindt dat ook niet bewezen kan worden dat de man medeplichtig is geweest aan een poging tot inbraak in maart 2013 in Bergharen. Hoewel de man zich niet gedistantieerd heeft toen hij hoorde wat zijn vrienden van plan waren, is er voor het overige in het dossier geen bewijs dat hij meer heeft gedaan dan het enkel in de auto zitten wachten tot zij terugkwamen. Dit is onvoldoende voor het bewijs dat verdachte opzettelijk behulpzaam is geweest bij de poging tot inbraak.

One thought on “Vrijspraak Nijmegenaar(21) voor poging overval cafetaria en inbraak”
  1. ” Hoewel de man zich niet gedistantieerd heeft toen hij hoorde wat zijn vrienden van plan waren, is er voor het overige in het dossier geen bewijs dat hij meer heeft gedaan dan het enkel in de auto zitten wachten tot zij terugkwamen.”
    Dit duidt in mijn ogen toch duidelijk op medeplichtigheid en vindt ik dus dat hij wel degelijk gestraft had moeten worden.
    Waar gaat het heen met onze rechtsstaat !!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.