Nijmegen –  De trend van de afgelopen jaren, namelijk een daling van het aantal woninginbraken in Nijmegen en regio, lijkt door te zetten. Het aantal aangiftes van inbraak in de eerste helft van 2014 daalde met liefst 46%, van 694 aangiftes in 2013, naar 377 aangiftes in de eerste 6 maanden van 2014. De cijfers komen voort uit een rapport van de politie.

Nijmegen was altijd een stad waar relatief gezien veel woninginbraken voorkwamen, maar daaraan lijkt nu dus een einde te komen. In de regio Nijmegen is er ook een scherpe daling te zien van het aantal woninginbraken, alleen in Groesbeek en Millingen is een lichte stijging te zien van het aantal inbraken, aldus de Gelderlander.

In 2012 startte de gemeente Nijmegen een offensief om het grote aantal woninginbraken een halt toe te roepen. Er werd bij de politie een speciaal inbraakteam geformeerd, en ook werden in wijken waar veel werd ingebroken, informatieavonden gehouden voor bewoners.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.