Nu de subsidie van het Milieu Educatie Centrum (MEC) wordt stopgezet, mag natuureducatie op basisscholen niet verdwijnen. Dat vindt de Nijmeegse SP-fractie, die hierover vragen heeft gesteld aan het college van Burgemeester en Wethouders.

Eind augustus werd duidelijk dat de subsidie aan het MEC wordt stopgezet wegens dreigend faillissement. Onduidelijk is hoe het nu verder gaat met projecten als schooltuinen en natuureducatie op de basisscholen. De Nijmeegse SP-fractie vindt dat deze projecten niet in gevaar mogen komen. SP-raadslid Tatum Postema: “We vinden het belangrijk dat kinderen op de basisschool veel mee krijgen over natuur, milieubescherming en duurzaamheid. In Nijmegen is daarvoor een heel goed programma opgebouwd. Dat moet overeind blijven.”

Nu de subsidie voor het MEC stopt, is onduidelijk wie deze taken gaat overnemen, en waar dit van betaald gaat worden. Postema: “Mogelijk kunnen de schooltuinen en het lesprogramma natuureducatie verder functioneren onder de vlag van Veldwerk Nederland. De huidige medewerkers van het MEC beschikken over een schat aan kennis en ervaring. Het zou verstandig zijn deze mensen te behouden voor deze taken. Verder is het belangrijk dat de betrokken scholen en andere organisaties snel geïnformeerd worden over de toekomstplannen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.