Op zondag 5 oktober signeert Peter Lane zijn Voetbalthriller Het geheim van Voetbalmoeders bij Dekker v.d. Vegt. Dit is de eerste voetbalthriller ooit, geschreven door 2 auteurs, Leen Looijen en Peter de Jonge, die het pseudoniem Peter Lane gebruiken. Van 13.00 tot 14.00 uur

Het geheim van voetbalmoeders Als het 11-jarige supertalentje Thomas Arends na zijn wedstrijd met zijn voetbalclub plotseling verdwijnt, gaan alle alarmbellen af. Vader Arie, zelf een gemankeerde ex-voetballer, en moeder Noortje, liggen met elkaar in de clinch over de begeleiding en opvoeding van hun veelbelovende zoon, maar door zijn raadselachtige verdwijning komt hun huwelijk extra zwaar onder druk te staan. Wat is er gebeurd? Wat speelt er rond de jeugdige, talentvolle Thomas, van wie de potentiële mogelijkheden bij menig topclub op de radar staan? Onder leiding van rechercheur Nico Dingemanse en zijn team start een zoektocht, die zich al snel toespitst op de duistere krochten binnen de genadeloos harde internationale voetbalwereld. Peter Lane is de schrijversnaam van Peter de Jonge en Leen Looijen.

Zij vormen het duo achter de thriller Het Geheim van Voetbalmoeders. Leen Looijen (Wageningen, 1947) is voormalig trainer uit het betaalde voetbal. Hij trainde onder andere NEC, NAC en FC Groningen.

Peter de Jonge (Oost- en West-Souburg, 1951) was sportjournalist bij NRC Handelsblad, de Provinciale Zeeuwse Courant en hoofdredacteur van het Algemeen Dagblad.

In 2011 vertelde Looijen zijn idee voor de eerste echte Nederlandse voetbalthriller aan een vriend in Zuid-Afrika, die hem in contact bracht met De Jonge.
Titel: Voetbalthriller Het geheim van Voetbalmoeders Auteur: Peter Lane Prijs: € 19.95 isbn: 9789067970938

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.