Op 15 november a.s. is het alweer 25 jaar geleden dat een kleine groep schaatsliefhebbers besloot zich te laten registreren als vereniging. Toen Nijmegen, 7 jaar na de oprichting van de NSV, in 1996 een eigen ijsbaan kreeg is het aantal leden spectaculair gegroeid. Ondanks de brand die de sluiting van het gehele seizoen 2006/2007 betekende, bestaat de club op dit moment nog altijd uit meer dan 700 leden en is daarmee de grootste vereniging die het Triavium als thuishaven heeft.

Van enkel langebaan schaatsen groeide de vereniging naar een club die alle drie de schaatsdisciplines aanbiedt. Zowel langebaan, shorttrack, als kunstrijden is in alle niveaus en leeftijden te beoefenen.

Trainingen worden op meerdere dagen en tijden in de week verzorgd door competente veelal door de KNSB gecertificeerde trainers en instructeurs die dit vrijwillig en met liefde voor deze sport doen.

Ter eren van dit alles heeft de NSV dit jaar al vele activiteiten georganiseerd waarbij het hoogtepunt zal plaatsvinden op 15 november. Bij dit evenement zijn alle leden uitgenodigd, maar ook voor nieuwe leden vinden er na deze glorieuze dag nog meerdere grote en kleine evenementen plaats die op verschillende wijze verband houden met het schaatsen.

Voor meer informatie is een bezoekje aan www.nijmeegseschaatsvereniging.nl altijd de moeite waard.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.