Nijmegen – NEC is in acute geldproblemen geraakt, zo meldt Omroep Gelderland vanochtend. De gemeenteraad is door burgemeester en wethouders vertrouwelijk op de hoogte gesteld. De geldproblemen komen niet uit de lucht vallen, vorige week kwamen al geluiden naar buiten over de problemen bij de Nijmegenaren, die afgelopen seizoen degradeerden uit de Eredivisie.

NEC snoeide afgelopen zomer flink in de salariskosten van zowel spelers als overig personeel, toch blijkt dat niet genoeg te zijn. NEC kan de betalingen voor stadion de Goffert en trainingscomplex De Eendracht niet langer voldoen, en dus verkeerd de club ineens in acute financiële problemen. NEC-directeur Bart van Ingen bevestigt de berichtgeving, en geeft aan dat de club in gesprek is met de gemeente Nijmegen. De huurachterstand bedraagt inmiddels ongeveer een half jaar. NEC is niet de enige degradant die in Nederland in financiële problemen raakt, ook RKC Waalwijk kreeg hiermee te maken. Inmiddels lijkt de gemeente Waalwijk RKC ten minste tijdelijk te hebben gered van het faillissement. Of NEC een dergelijke situatie boven het hoofd hangt is niet geheel duidelijk.

NEC wil uiterlijk in november eventuele oplossingen voorleggen aan de gemeenteraad in Nijmegen. Volgens Bart van Ingen zou een huurverlaging voor stadion en/of trainingscomplex een mogelijke oplossing kunnen zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.