NEC blijft thuis zonder puntverlies na moeizame zege op Oss

Nijmegen – NEC heeft gisteren streekgenoot Oss puntloos naar huis gestuurd. NEC hield opnieuw de drie punten in de Goffert, al voor de zesde keer dit seizoen. Het ging NEC echter niet van een leien dakje, waar vooraf rekening was gehouden met een simpele zege. Oss was echter al vier wedstrijden op rij ongeslagen, en ook tegen NEC kwam Oss sterk voor de dag. De Ossenaren kwamen zelfs brutaal op voorsprong in de tweede helft, maar NEC wist vervolgens in een kort tijdbestek de wedstrijd in haar voordeel te beslissen; 3-1.

NEC blijft daarmee Roda JC voor op de ranglijst en mag zich nog altijd koploper noemen van de Eerste Divisie. Roda JC speelde tegelijkertijd met NEC de belangrijke wedstrijd in de top van de Jupiler League tegen Sparta Rotterdam. De Rotterdammers werden met een 3-0 nederlaag naar huis gestuurd door Roda JC.

Ruud Brood veranderde de basisopstelling van NEC op twee plekken. Daemen keerde voor NEC terug van een schorsing, en Foor werd gepasseerd ter faveure van Christian Santos. Vanaf de eerste minuut leek het voor NEC een goede middag te worden, direct werden kansen gecreëerd en Oss leek geen passend antwoord te hebben. Echter liet NEC na de gemiste kansen het tempo zakken en werd het slordiger aan de kant van de thuisploeg. Na 20 minuten gaf NEC weer een teken van leven, Sjoerd Ars had pech en kopte op de lat.

Na de pauze liet Oss zich meer zien, en dat leverde zowaar direct een doelpunt op. Na matig ingrijpen door de NEC-defensie kon Kevin van Veen namens Oss de fraaie 0-1 aantekenen. NEC moest op zoek naar de gelijkmaker, maar mistte lange tijd nog de echte stootkracht. Pas na 70 minuten kreeg NEC de geest, in een tijdbestek van 2 minuten scoorde ploeg van Brood tweemaal. Navarone Foor mocht invallen en gaf pardoes de assist op de 1-1 van Christian Santos. Dit leek ook voor Santos een bevrijding, want amper een minuut later gaf hij de assist op het doelpunt van Jahanbakhsh; 2-1.

Zo’n 5 minuten later was het opnieuw raak voor NEC, dat zichzelf daarmee in veilige haven schoot. Opnieuw mocht Christian Santos aangeven, ditmaal op Sjoerd Ars, die daarmee ook zijn doelpuntje meepikte. De huidige clubtopscorer staat alweer op 9 doelpunten in het huidige seizoen.