De hele Nijmeegse binnenstad gehuld in feestverlichting tijdens de donkere dagen; dat is het doel van binnenstadsmanager Maarten Mulder. Na anderhalf jaar touwtrekken is de kogel door de kerk. Mede dankzij financiële steun van Vereniging Centrum Ondernemers Nijmegen (VCON) wordt met ingang van half november het volledige centrum van Nijmegen voorzien van twinkelende lichtjes.

Ook in de winter viert Nijmegen feest en staat het centrum van de stad in het teken van gastvrije horeca, hartverwarmende activiteiten, mooie etalages, lekkere oliebollen en warme chocolademelk. Maar deze winterse gezelligheid komt niet tot zijn recht zonder twinkelende feestverlichting. Veel straten van de binnenstad waren de afgelopen jaren tijdens de winterperiode al versierd met feestverlichting. Maar in sommige delen van de stad was echter nog geen feestverlichting aanwezig. Dat heeft een negatief effect op de totaalbeleving van de binnenstadbezoeker.

Burchtstraat Lighting Tree

Naast de doorlopende inzet van straatverenigingen om de huidige verlichting in stand te houden, is 178.000 euro extra nodig om de bezoeker de komende jaren een compleet aangeklede binnenstad te laten ervaren zonder blinde vlekken. Het plan omvat alle hoofdentrees, hoofdwinkelstraten en pleinen. Met name de bijdrage van Vereniging Centrum Ondernemers Nijmegen (VCON) zorgt ervoor dat de kosten kunnen worden gedekt. Daarnaast is er cofinanciering vanuit de gemeente Nijmegen, Koninklijke Horeca Nederland, afdeling Nijmegen en Rabobank Rijk van Nijmegen. De coördinatie van het project ligt in handen van Huis voor de Binnenstad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.