WIJCHEN – De kogel is door de kerk: Wijchen Schaatst 2014 gaat definitief door. Dat maakt het bestuur van de stichting op 1 oktober vol trots bekend. Hét schaatsevenement van de regio vindt van 13 december 2014 tot en met 4 januari 2015 plaats op de Wijchense Markt.

Sponsoring
Al maanden is de organisatie druk bezig om de derde editie van Wijchen Schaatst op touw te zetten. Het doorgaan van het evenement hing grotendeels af van de sponsorwerving. Het
budget is inmiddels dusdanig dat de organisatie een definitieve ‘go’ heeft gegeven, hoewel er nog wel een klein begrotingsgat te dichten valt. Voorzitter Rob Schilten: “Veel mensen dragen Wijchen Schaatst een warm hart toe en zijn bereid om hier aan bij te dragen. We zijn onze sponsoren dan ook uitermate dankbaar. We hopen uiteraard nog meer bedrijven te vinden die de komende editie willen sponsoren, waardoor het begrotingsgat gedicht kan worden.”

Faciliteiten

De Wijchense Markt zal vanaf 13 december in het teken staan van ijspret, winterse versnaperingen en feestelijke gezelligheid. Er komt een open schaatsbaan van 600 m2 met een gezellige Koek & Zopie van 180 m2. Ook is er een schaatsverhuur. De schaatsbaan zal dagelijks open zijn van 10.00 uur tot 22.00 uur. Rob Schilten: “Om dit allemaal mogelijk te maken, hebben we gelukkig weer de medewerking van talloze vrijwilligers. Wij zijn hen daarvoor erg dankbaar. Gezamenlijk gaan we van Wijchen Schaatst weer een prachtig evenement voor heel Wijchen en omstreken maken.”

Activiteiten

De organisatie is druk bezig met het uitwerken van diverse zaken, waaronder de programmering. Ook dit jaar vinden er weer veel leuke activiteiten plaats op en rond de ijsbaan. Schoolschaatsen en curling komen in ieder geval terug. Ook komen er weer spaaracties. Op de nieuwe website, www.wijchenschaatst.nl, worden binnenkort meer details bekendgemaakt over onder andere de programmering.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.