Op zondagavond 9 november vertoont het IndoFILMcafe de film:

  • ‘De reis van mijn leven’ van Wouter Muller

 

De reis van mijn leven
Nederland: 2014
Genre: documentaire
Regie: Wouter Muller

 

Singer-songwriter en muzikant van Indische afkomst. Schrijft zijn eigen muziek en teksten (Nederlandstalig) en componeerde behalve voor Willem Wilmink ook voor o.a. Wieteke van Dort . Keerde in 1997 voor het eerst terug naar zijn geboorteland, het huidige Indonesië. Maakte met die ervaring de muziekvoorstellingen ‘Wat is een Indo?’ en ‘Indisch Hart’ en bracht tot nu toe vijf cd-albums uit en een bijzondere DVD. Met zijn liedteksten bezingt hij het verhaal van iemand die vanuit zijn Indische afkomst zijn eigen weg zoekt. Geen lofzang op ‘tempo doeloe’ of de verloren gordel van smaragd, maar een even liefdevolle als kritische blik op de Indische cultuur en de prijs van aanpassing aan een andere cultuur. Soms met een ontroerend eerbetoon, dan weer met veel humor. Het is Indisch en niet-Indisch tegelijk, maar indringend, aangrijpend en van begin tot eind recht-uit-het-hart. Met sfeervolle luisterliedjes en swingende rock, met een lach en een traan rijgt Wouter Muller zijn teksten en muziek aaneen tot een meeslepend verhaal. Hij is wel eens de ‘Boudewijn de Groot van de Indo’s’ genoemd of ‘de troubadour van de Indische hedendaagse muziek’ of ‘de nieuwe Indische stem’. Hij geeft inderdaad een stem aan vele Indische Nederlanders. Zijn indringende teksten en sfeervolle muziek, zijn gedreven speelwijze en bevlogen zang laten je niet onberoerd.

Wouter Muller zal op 9 november zelf aanwezig zijn en na afloop van de film vragen van het publiek beantwoorden.

 

 

Het IndoFILMcafe vindt plaats in DROOMvilla LUX (Oranjesingel 42, Nijmegen). Start: 19.30. Kosten: 8,50 Euro (online reserveren.) en 9 Euro (kassa).

Voor meer informatie: info@indofilmcafe.nl, www.indofilmcafe.nl of www.lux-nijmegen.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.