D66-raadslid Maarten Groothuizen blijft er bij het college op hameren dat er meer Nijmegenaren aan het werk kunnen: ‘Voor D66 is en blijft Nijmegen aan het werk topprioriteit. Zeker met de komst van het Regionaal Werkbedrijf hebben de gemeenten in de regio nu een unieke kans om alles in één keer goed in te richten. Er blijven nu veel te veel Nijmegenaren aan de kant staan. Ik wil daarom van het college weten welke maatregelen er actief worden genomen om in Nijmegen meer mensen aan het werk te krijgen.’

Bemoedigende resultaten matching
Groothuizen refereert daarbij aan initiatieven in andere gemeenten. ‘Ik heb in verschillende gemeenten en regio’s initiatieven gezien die ook daadwerkelijk succes opleveren. Zo zijn de vacaturecafés in Breda een laagdrempelige manier om werkgevers en werkzoekenden met elkaar in contact te brengen.’ De resultaten van deze vorm van matching lijken bemoedigend, zo weet Groothuizen: ‘Per editie vinden ongeveer 25 mensen een baan en vinden tientallen vervolggesprekken plaats. Ik wil van het college weten wat voor concrete resultaten Nijmegen op het gebied van matching boekt.’

Meer mogelijkheden, meer contactmomenten
‘D66 is een liberale partij en gelooft erin dat banengroei uit de samenleving komt en niet uit het stadhuis. Door het scheppen van meer mogelijkheden voor ondernemers moet het makkelijker worden gemaakt werknemers in dienst te nemen,’ aldus Groothuizen. ‘Dat betekent echter niet dat we in het stadhuis op onze handen moeten gaan zitten: in het in contact brengen van werkzoekende en ondernemer is een wereld te winnen. Ik hoop dat de regiogemeenten dat met het Regionaal Werkbedrijf goed aankleden. Want alleen samen, met de gemeente Nijmegen, met regiogemeenten en met ondernemers in de regio, krijgen we Nijmegen weer aan het werk.’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.