De heer M.J.A. van Leth (73) ontvangt op 10 september 2014 de Zilveren Waalbrugspeld. Hij krijgt de onderscheiding voor zijn verdiensten als gids, toezichthouder, organisator van historische rondleidingen in en om de stad Nijmegen.

 

De heer Van Leth werkt al sinds 2004 als gids bij het Gilde Nijmegen. Hij verzorgt historische rondleidingen in en om Nijmegen.  Daarnaast werkt hij ook 10 jaar als gids, toezichthouder voor de Valkhofvereniging. Daar geeft hij rondleidingen en informatie over de historische bezienswaardigheid. Bovendien is hij al sinds 2005 actief als medeorganisator en deelnemer van historische optochten voor het Gebroeders van Limburgfestival.

 

De burgemeester reikt de Zilveren Waalbrugspeld uit aan de heer Van Leth op 10 september 2014 in de St. Nicolaaskapel, Valkhofpark om 12.15 uur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.