Wijchen staat dit jaar uitgebreid stil bij de herdenking van 70 jaar Operation Market Garden. Het begin van de bevrijding van Zuid-Nederland op 17 september 1944. Nu, 70 jaar na dato, gaan we dit ook in Wijchen groots herdenken en vieren.

Aanstaande zaterdag is er een indrukwekkende verplaatsing van honderden historische militaire voertuigen. Deze voertuigen starten vanaf het daarvoor ingerichte basiskamp in Veghel en rijden via Wijchen-Alverna naar het eindpunt op de Waalkade in Nijmegen. In Wijchen-Alverna pauzeert de stoet waardoor bezoekers een unieke gelegenheid krijgen om deze grootse stoet rollend erfgoed van nabij te bekijken. De eerste wagens van de stoet doen rond 10.40 uur Wijchen aan. Vanaf 9.30 uur vindt er een zogeheten re-enactment plaats, een stukje levende geschiedenis op de kruising Graafseweg/Heumenseweg.

Op het plein in Alverna aan de Graafseweg richt het Museum Kasteel Wijchen een boeiende buiten-expositie in. Ook ontmoeten Wijchense veteranen elkaar tijdens een bijzondere bijeenkomst op het plein. De bevrijding herleeft als het ware! Natuurlijk mag muziek niet ontbreken. Er zijn optredens van de band Glenn Miller Market Mood, de Wijchense Andrew Sisters, harmonie DOV, de Big Band Wijchen, Smartlappenkoor Teersbemind, sambaband Eco das Montanhas. Showorkest El Monte verzorgt het bevrijdingsfeest dat tot 16.00 uur duurt. Dat mag u niet missen!

Jong en oud zijn van harte welkom. Het zou leuk zijn als iedereen meehelpt aan een feestelijke uitstraling in Wijchen. U kunt bijvoorbeeld de Nederlandse vlag in top hangen. Namens de gemeenteraad en het gemeentebestuur van Wijchen wens ik alle deelnemers en het publiek een bijzonder mooie dag toe.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.