Het Dijkmagazijn zoekt kinderen die tijdens de Kunstroute op 21 september het Takkenpaard willen optuigen. Bovendien zijn deelnemers welkom om zelf hun Waalindrukken te maken op houten planken. Het Dijkmagazijn zelf puilt uit met de mooiste kunstwerken die kinderen afgelopen weken in de natuur gemaakt hebben.

Boven op de dijk bij Het Dijkmagazijn staat een houten paard dat een rechttoe rechtaan is. Het is voor kinderen de uitdaging om met vondsten uit de uiterwaard het paardje kunstig op te sieren. Wie meewerkt mag op het paard zitten en daar een foto van laten maken.
Het Dijkmagazijn zelf is dit weekend een galerie. De afgelopen weken hebben de jongste kunstenaars uit Beuningen kunst gemaakt van vondsten uit de natuur. Van zandschilderijen tot beelden. En er zijn vele waalindrukken op een plank verwerkt.
De natuur biedt daarvoor volop materiaal en inspiratie. Niets is recht en niets ligt er kant en klaar. Daardoor was het voor kinderen een uitdaging om met al die takken, klei, zand en vondsten aan de slag te gaan. De vindingrijkheid en het plezier stralen van de getoonde werken af. En wie zich daardoor laat aansteken, kan de zondag zelf aan de slag met nieuwe Waalindrukken. En met het takkenpaard natuurlijk.
En wie wil uitblazen van de kunstroute, kan op het liegbankje genieten van het landschap of even koffie drinken.

Takkenpaard en kunstroute, zondag 21 september, van 11.00-17.00 uur. Toegang is gratis. Het Dijkmagazijn, Dijk 41 Beuningen. Zie ideeenfabriek.info/waal-indrukken en voor agenda hetdijkmagazijn.nl en facebook.com/dijkmagazijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.