Nijmegen – De laatste tijd is terreurgroep ISIS bezig aan een wrede en gewelddadige opmars in het Midden-Oosten. De groep, die steeds groter wordt, strijden voor een Islamitische Staat. Ook in Nederland blijkt een grote groep mensen ISIS te steunen in haar acties. Vooral in het westen van Nederland concentreert zich een grote groep die het ‘jihadisme’ aanhangt. Vooral de steden Den Haag, Rotterdam en Delft worden genoemd. Maar ook in de regio van Nijmegen/Arnhem concentreert zich volgens onderzoek een grote groep aanhangers van het jihadisme. Het onderzoek daarnaar is gedaan door Trouw.

In Nederland zijn volgens Trouw 3 verschillende gebieden te zien waar de aanhang aanwezig is. In het westen van Nederland, in de regio Nijmegen/Arnhem en verder rond Utrecht en Almere. De 3 afzonderlijke groepen in deze gebieden zouden onderling ook contacten onderhouden. De banden worden voornamelijk onderhouden via social media, maar zijn niet altijd te achterhalen.

De aanhangers van het jihadisme in Nederland zijn volgens onderzoek echter lang niet altijd gekoppeld aan een strenge salafistische moskee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.