Tijdens de Open Monumentendagen op 13 en 14 september kunt u in het landelijke thema ‘Op Reis’ allerlei bijzondere reizen maken in de dorpskernen van de gemeente Wijchen. De Historische Vereniging Tweestromenland nodigt u uit een bezoek te brengen aan één of meer deelnemende monumenten, de expositie ‘Op Reis’ te bezoeken, aan te sluiten bij een begeleide wandeling of een rondleiding en een reis te maken in de historische Zuid-Oosterbus.

 

Het comité Open Monumentendag nodigt u uit om ‘Op Reis’ te gaan in de gemeente Wijchen. Raadpleeg de zoekmachine op de website van de landelijke open monumentendag. www.openmonumentendag.nl/zoek. Daar vindt u alle deelnemende Wijchense monumenten, openingstijden, adressen en programma-informatie.

 

De monumentenroute in een historische Zuid-Oosterbus
Op zaterdag 13 en zondag 14 september kunt u nostalgisch ‘Op Reis’ in een historische Zuid-Oosterbus. Deze bus vertrekt drie keer vanaf Kasteel Wijchen en rijdt een Wijchense monumentenroute. Aan boord vertelt een gastspreker verhalen over de geschiedenis van Wijchen, de monumenten en nog veel meer. ‘Op Reis’ met deze bus kost twee Euro. Kaartjes koopt u, vooraf, in de raadzaal van kasteel Wijchen. De bus vertrekt vanaf kasteel Wijchen om 11.00, 13.30 en 16.00 uur. Let op: er zijn 40 zitplaatsen, dus koop uw kaartje tijdig! Onderweg stopt de bus eenmaal, zodat u in de gelegenheid bent om even te pauzeren en wat te drinken.

 

Het complete programma voor dit weekend vindt u op www.wijchen.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.