Dit najaar voeren wij onderhoudswerkzaamheden aan de bomen langs de Stationslaan tussen de Westerdreef en de Hogeweg. Het gaat om de bomen in de groenstrook tussen de Stationslaan en het spoor. Een aantal bomen staat er al langere tijd slecht bij. Uit onderzoek is gebleken dat sommige bomen een slechte conditie hebben of verdrukt worden door bomen die ernaast staan. Om de bomenstructuur duurzaam te behouden, is het nodig om deze bomen te kappen. De bomenstructuur herstellen we door bomen terug te planten waar er voldoende ruimte is. In totaal kappen we ongeveer 25 bomen en planten we veertien bomen terug. Hierbij is gelet op het behoud van de diversiteit aan boomsoorten.

Uitvoering werkzaamheden
De uitvoering van de werkzaamheden staat gepland voor eind oktober/begin november. Als eerste zullen we de slechte bomen kappen. Daarna verbeteren we de grond op de plek waar de nieuwe bomen komen te staan. In november planten we dan de nieuwe bomen. Tijdens de werkzaamheden kan het voorkomen dat (een deel van) de rijbaan wordt afgesloten. Het verkeer wordt ter plekke om de werkzaamheden heen geleid.

Vragen
Heeft u nog vragen? Dan kunt u contact opnemen met Marsha de Kraker via telefoonnummer 024 751 72 12 of via e-mail: m.d.kraker@wijchen.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.