Nijmegen – De Nijmegenaar Vincent Janssen heeft een prestigieuze prijs in de wacht gesleept. Bij de videowedstrijd ‘ARTtube’, georganiseerd door Boymans en van Beuningen in Rotterdam, won de Nijmegenaar door een portret van Joep Zaad, eveneens uit Nijmegen. Met de 1e prijs ging een bedrag ter waarde van 1.000 euro gemoeid, aldus de Gelderlander. De man van het portret, Joep Zaad, werkt in een metaalwerkplaats in Nijmegen. Zaad is zeer gepassioneerd ten opzichte van metaal, en Vincent Janssen dacht bij het maken van een portret dan ook meteen aan hem.

Iedereen mocht meedoen met de videowedstrijd, waar mensen een video mochten insturen van maximaal 1 minuut. Hierbij is de graadmeter de mate waarin video en kunst met elkaar kunnen samenhangen. Er kwamen op de videowedstrijd 142 inzendingen, waarvan een vakkundige jury er 10 uitkozen voor de finaleronde. Hierin ging Vincent Janssen uit Nijmegen er dus vandoor met de hoofdprijs.

Vincent Janssen is niet onbekend in het vak van video’s maken. Hij maakt bijvoorbeeld ook bedrijfsfilms en was voorheen producer.

De winnende film van Vincent Janssen uit Nijmegen is hier te bekijken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.