Aftrap cultureel seizoen
Op zaterdag 27 september 2014 trapt de Nijmeegse Kunstnacht het nieuwe culturele seizoen af! Stichting Kunstvat organiseert de vijfde editie van de Kunstnacht. In deze nacht vol unieke cross-overs laten bijzondere Nijmeegse kunstinstellingen zien wat ze in huis hebben.

Programma
De verrassende mix van organisaties biedt een afwisselend programma van beeldende kunst, muziek, film, theater, literatuur, interactieve installaties, multimedia en dans op diverse culturele locaties in Nijmegen. De Kunstnacht daagt je uit voor onverwachte ontmoetingen langs de route! Zo kun je deze editie het Honigcomplex ontdekken, een jonge en ruige omgeving waar veel culturele partijen hun creatieve vleugels hebben uitgespreid, koop je ‘blind’ kunst bij een kunstveiling in het muZIEum of bezoek het speelse programma in LUX waar jonge kunstenaars van de ArtEZ academie interactief werk presenteren. Langs de route zijn er op originele plekken interactieve installaties en kunstige acts te zien en staan er cateraars die je voorzien van een hapje of oppeppend drankje.

De locaties bieden een doorlopend programma van 20:00 uur tot 01:00 uur. Je kunt zelf je route samenstellen.

Download de Kunstnacht-app in de play/appstore en kijk op de website voor het actuele programma.

Passe-partout
Een Kunstnacht passe-partout kost € 15 in de voorverkoop.

De deelnemende partijen 
Doornroosje, LUX, Cultuur op de Campus, Galerie Bart, Wintertuin, Museum Het Valkhof, Extrapool, VasimZo, De Lindenberg, KloosterKino, Red Shoe Sessions, EXPOPLU, Go Short, Architectuur Centrum Nijmegen, De Schoenfabriek, Het Eerste Uur, muZIEum, Bibliotheek De Mariënburg, Prateur, Billy in Bottendaal, Doornroosje-Merleyn, St. Nicolaaskapel, Mariënburgkapel, Het Besiendershuis, Nijmeegs Ontwerp Platform, Brebl, De Zeester, Fabrikaat, De Oversteek, Onbederf’lijk Vers, Dziga, Collectief Derde Wal en ArtEZ.

Mede mogelijk gemaakt door:
Gemeente Nijmegen, Galerie Bart, Dirk Zwager Advocaten&Notarissen, Rabobank Rijk van Nijmegen, Pro Art, Groene Was, Samosa, Orikami en Made by Mark.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.