NEC heeft strafschoppen nodig om zich te ontdoen van amateurtak Ajax

Nijmegen – NEC heeft zich dinsdagavond maar net weten te ontdoen van de amateurs van Ajax. In de tweede ronde van het KNVB bekertoernooi stond na 90 minuten een 1-1 gelijkspel op het scorebord. In de verlenging leek Ajax zelfs met de overwinning aan de haal te gaan, maar NEC wist dankzij Jahanbakhsh een afgang te voorkomen. Met 2-2 begonnen beide teams aan de strafschoppen serie, die nodig was om de winnaar te bepalen. In deze serie wist NEC al haar penalty’s te scoren, de Ajax amateurs mistten een strafschop. Zodoende gaat NEC maar net door naar de 3e ronde van de KNVB beker.

NEC trad in Amsterdam aan met een nagenoeg ongewijzigd elftal. De Nijmegenaren hadden ook het betere van het spel, maar dit leverde in eerste instantie niet echt grote kansen op. Voorin stond Sjoerd Ars gewoon in de spits, en hij was niet geheel verrassend de eerste speler die het net wist te vinden in de wedstrijd. De pure goalgetter wist een combinatie tussen hem en Navarone Foor koelbloedig af te ronden. Halverwege de eerste helft kwam NEC dus op 0-1. NEC leek daarna niet scherp en kreeg al snel de 1-1 tegen. De Amsterdamse Topklasser scoorde de gelijkmaker na geklungel achterin van Joshua Smits.

In de tweede helft bleef NEC de aanval zoeken, maar het wist geen deuk te slaan in de defensie van de Ajax amateurs. Halverwege de tweede helft was NEC nog tweemaal dicht bij de 1-2 voorsprong, maar keeper Danny Been van ‘Ajax’ was een ware sta in de weg. In het vervolg werd een verlenging onoverkomelijk. Ook hierin overtuigde NEC maar zelden. De Amsterdamse amateurs kwamen zelfs op een 2-1 voorsprong door een doelpunt van Thomas Metzemaekers, en een stunt hing in de lucht. Het was echter Jahanbakhsh die orde op zaken stelde.

In de strafschoppenserie scoorden Jahanbakhsh, Daemen, Appiah, van Eijden en Breinburg hun penalty namens NEC. Aan de andere kant mistte de onfortuinlijke Metzemaekers zijn strafschop.