NEC blijft aan kop na benauwde zege tegen RKC

Nijmegen – NEC mocht zaterdagmiddag in het eigen Goffertstadion aantreden tegen mede-degradant RKC Waalwijk. De Waalwijkers waren het seizoen buitengewoon slecht begonnen, met 4 punten uit 5 wedstrijden. Gedeeld koploper NEC mocht zodoende in staat worden geacht af te rekenen met RKC. Maar zo makkelijk als het leek, zo lastig was het in de praktijk. De bij tijd en wijle matige wedstrijd eindigde uiteindelijk in 1-0 voor NEC door een doelpunt van Sjoerd Ars.

NEC was voor rust nog duidelijk de betere ploeg. Het team van Ruud Brood koos veelvuldig de aanval, terwijl RKC vooral het spel wilde ontregelen. Het loerde daarbij wel op mogelijkheden uit een counter, maar kansen voor RKC vielen in de eerste helft eigenlijk niet te noteren. Na een paar minuten kreeg Limbombe een hele goede kans, maar hij wist die kans niet tot uitdrukking te brengen op het scorebord. Na 20 minuten was het wel raak, Sjoerd Ars scoorde met het hoofd op een voorzet van Jahanbakhsh. In het vervolg bleef NEC kansen of mogelijkheden creëren, maar de Nijmegenaren leken het duel niet al vroegtijdig te willen beslissen. Jahanbakhsh mistte een enorme kans door van dichtbij naast te schieten.

Na rust was het spelbeeld anders. NEC hanteerde een lager tempo, waardoor RKC ogenschijnlijk makkelijk op de been kon blijven, uiteraard wel met een achterstand. Jahanbakhsh en Limbombe wisten nog gevaar te stichten. Limbombe knalde de bal op de lat en Jahanbakhsh zag zijn inzet nog net gekeerd. Met een minimale voorsprong hield RKC hoop op een punt, en dat punt kwam er ook bijna. Calabro van RKC faalde hopeloos door de bal van dichtbij de tribunes in te maaien, en ook Esajas wist namens RKC niet te scoren.

In het slot van de wedstrijd kreeg NEC nog een flinke kans, maar ook Emilsson wist niet meer te scoren. Het slotoffensief dat RKC vervolgens op de mat legde, leverde geen hele grote kansen meer op, wel kwam NEC enkele keren goed weg. De bal viel steeds maar net goed voor NEC, waardoor de 3 punten in Nijmegen bleven gisteravond.

NEC is daardoor voorlopig weer lijstaanvoerder. Ook Roda JC won gisteravond, met 0-2 bij Fortuna Sittard. Zij komen daardoor op gelijke hoogte met NEC. Vandaag mag Volendam thuis tegen Den Bosch datzelfde proberen te doen.